Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان درحالی تدوین و به وزارت بهداشت پیشنهاد شد که این موضوع اعتراض کارشناسان تغذیه را به دنبال داشت.

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا_ امیرمحمد زندی؛ طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان تدوین شد و این موضوع با  #لغو_طرح_توهین‌آمیز در فضای مجازی سروصدای زیادی به پا کرده و کارشناسان تغذیه  به این طرح به شدت اعتراض دارند، آنها معتقدند که بر اساس این طرح تمام فارغ‌التحصیلان تغذیه باید دستیار پزشک شوند اما تصمیم‌گیری برای این رشته نباید توسط چند پزشک انجام شود و لازم است از نظرات کارشناسان مربوطه استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل کجاست؟

برخی کارشناسان تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد طرح برآورد نیروی انسانی گفتند: براساس این طرح، فارغ‌التحصیلان رشته تغذیه صلاحیت کارشناسی تغذیه و رژیم‌ درمانی را ندارند و تنها متخصصین MD-PhD که ابتدا پزشک بودند و بعد از ورود به رشته تغذیه مدرک دکترای تغذیه گرفته‌اند، باید این خدمات را ارائه دهند.

این کارشناسان به  نوع برآورد نیروی انسانی در مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه اعتراض دارند و گفتند: بر اساس این طرح تا سال 1404، 700 فارغ التحصیلMD-PhD باید در بخش‌های مختلف بیمارستانی و بالین و نیز آموزش مسؤولیت کار را بر عهده بگیرند. در حالی که این افراد حکم مهمانی را دارند که وارد رشته ما شده‌اند و الان می‌خواهند که کارشناسان تغذیه را از خانه بیرون کرده و از حق خود محروم کنند.

برای خیلی از این کارشناسان و دانش آموختگان سوال پیش آمده که هدف از نشاندن یک پزشک بر راس انستیتو تغذیه با تنها ۳ سال تحصیلات مرتبط با تغذیه به جای صد‌ها تن از شایستگانی که ده سال عمر خود را در رشته تغذیه تحصیل کرده و سال های زیادی تجربه اندوخته و با شایستگی phd کسب کرده اند چیست؟

سنگ اندازی برای کارشناسان تغذیه

در همین زمینه  سید علی کشاورز  دبیر هیئت ممتحنه و ارزشیابی علوم تغذیه تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد اهمیت رشته‌های علوم تغذیه اظهار کرد: حدود سه سال قبل وزارت بهداشت، دانشگاه‌ها را تحت عنوان قطب‌های آموزشی در حوزه سلامت تقسیم کرد که رشته‌های علوم پزشکی دقیق‌تر بررسی شود.

وی افزود: بر همین اساس  بحث علوم تغذیه به خراسان رضوی سپرده شد که  مورد اعتراض قرار گرفت و سپس جلسه ای در مشهد برگزار شد و تقسیم بندی دقیقتری انجام شد و تصمیم گرفته شد تا برخی رشته‌های تغذیه گسترش بیشتری پیدا کند.

کشاورز بیان کرد: برای مثال  رشته تغذیه بالینی باید گسترش بیشتری پیدا می‌کرد؛ همچنین کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی، علوم بهداشتی و تغذیه بهداشتی نیز از جمله رشته‌هایی بود که باید مورد توجه بیشتری قرار می‌گرفت.

 وی درباره طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال 1404 گفت: اخیرا طرحی از سوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به وزارت بهداشت داده شده است که جای تامل دارد که با توجه به طرح سه سال گذشته نباید یک طرح از سوی دانشگاهی که کوچکترین گروه آموزشی را دارد به وزارت بهداشت ارائه شود.

 کشاورز  گفت: در این طرح اجازه به کار گرفتن فارغ‌التحصیلان رشته فیزیولوژی ورزش در حوزه تغذیه داده شده است که بسیار جای نگرانی دارد، همچنین کارشناسان ارشد تغذیه بالینی برای کار در مراکز درمانی در سال 99 تربیت شدند که حالا با توجه به این طرح با مشکل رو به رو خواهند شد.

دبیر هیئت ممتحنه و ارزشیابی علوم تغذیه تهران بیان کرد: همچنین به برخی پزشکان از پزشکان اجازه ورود به رشته تغذیه داده شده که با توجه به آزمون‌های اخیر متوجه شدیم حضور پزشکان در رشته تغذیه زیاد موفقفیت آمیز نیست و باید در این طرح تجدید نظر صورت بگیرد.

طرحی که علمی نیست

علی میلانی عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در این مورد گفت: ببر اساس برآوردی که در حوزه  جذب نیروی انسانی در رشته‌های مختلف علوم تغذیه صورت گرفته مشکل بزرگی که دارد این است که تمامی واقعیت‌های جامعیت  تغذیه و نیاز‌های کشور مورد بررسی قرار نگرفته است.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه به صراحت  به موضوع پیشگیری اشاره شده است و دانش آموختگان رشته علوم تغذیه نیز در موضوع پیشگیری اهمیت ویژه‌ای دارند.  

میلانی بیان کرد: طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ از ظرفیت نهادی استفاده نکرده است؛  برای مثال  هیئت ممتحنه و ارزشیابی علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه غذایی کشور، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و چندین نهاد نظرشان در تدوین این برنامه دخالت داده  نشده است و بنابر این می‌توان به صراحت گفت که این برنامه دارای مشکل است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.

وی بیان کرد: همچنین در این برنامه باید به آموزش پزشکان توجه شود که هزینه‌های بالایی را به همراه دارد،این موضوع اتلاف منابع است و درست نیست .

میلانی با ابراز نگرانی به عدم توجه به دانش آموختگان رشته تغذیه گفت:  انجمن تغذیه ایران   نگران  9 هزار دانش آموخته علوم تغذیه است و این برنامه قطعا به موضوع دانش آموختگان ضربه می‌زند، نادیده گرفتن این ظرفیت می‌تواند خسارت جبران ناپذیری به جامعه وارد کند.

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با اشاره به ایرادات طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ گفت: وقتی می‌خواهیم یک سند علمی تنظیم کنیم باید ارجاعات محکمی داشته باشیم و در این سند هیچ قوت سیاستی صورت نگرفته است و این موضوع اصلا به صلاح علوم تغذیه نیست و ایرادات علمی دارد که باید بررسی شود زیرا حدود 3 هزار دانش آموخته علوم تغذیه در مراکز درمانی شهری در حال خدمت رسانی به مردم هستند و نیاز به تقویت بیشتر نیروی انسانی متخصص در علوم تغذیه دارند.

نگاه‌ها به مسوولان وزارت بهداشت

حال باید دید که با توجه به اعتراضات صورت گرفته توسط کارشناسان و دانش آموختگان رشته علوم تغذیه مسئولان وزارت بهداشت چه تصمیمی در مورد طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته‌های علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ خواهند گرفت و آیا تجدید نظر در مورد این طرح صورت می‌گیرد یا خیر.

انتهای پیام/4148

منبع: آنا

کلیدواژه: فضای مجازی تغذیه کارشناسان علوم تغذیه دانشجویان تغذیه انجمن تغذیه انجمن تغذیه ایران کارشناسان تغذیه دانش آموختگان وزارت بهداشت رشته تغذیه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، سکینه سادات پاد، ضمن اظهار امیدواری نسبت به تصویب این لایحه و احقاق حقوق پرستاران، گفت: مأموریت بنده این است که به سراغ طیف‌ها و مشاغل مختلف بروم و نسبت وزارتخانه‌ها و مشاغل با حقوق مردم را بررسی کنم و برای استیفای حقوق مخاطبان وزارتخانه‌ها تلاش کنم.

وی افزود: به همین دلیل در برنامه سفرهای استانی به بیمارستان‌ها نیز مراجعه و وضعیت آن‌ها را بررسی می‌کنم و ارتباطم با پرستاران در این سفرها، من را ترغیب کرد که بررسی بیشتری در خصوص وضعیت پرستاران داشته باشم.

پاد با بیان اینکه پرستاران نقش کلیدی در نظام سلامت دارند، ادامه داد: وسیع‌ترین و پرحجم‌ترین شغل را پرستاران دارند اما احساس می‌شود به نسبت این میزان اثرگذاری زیاد، ناترازی‌هایی وجود دارد. پرستاران حلقه میانی پزشکان با بیمار و بیمار با خانواده‌اش هستند اما این نقش اساسی آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است‌.

دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به فرمایش رهبری مبنی بر لزوم وجود پیوست عدالت در همه آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، گفت: به نظر می‌رسد در برخی حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد و در جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که باید به سراغ تدوین یک لایحه کامل برای حقوق مادی و معنوی پرستاران برویم که این لایحه تدوین و تقدیم ریاست جمهوری شد.

پاد اضافه کرد: رئیس جمهور بلافاصله دستور دادند که باید تا زمان احقاق حقوق جامعه پرستاری این پیگیری‌ها ادامه یابد. در همین راستا نیز وزیر بهداشت در زمان بسیار کوتاهی دستورات مربوطه را صادر کردند و دکتر عبادی نیز بسیار مسئولانه به پیگیری و همکاری پرداختند.

وی با اشاره به نقش مهم پرستاران در تأمین سلامت مردم، خاطرنشان کرد: شغل پرستاری انسان‌ها را منظم و مسئولیت پذیرتر می‌کند و پرستاران گوهر نظام سلامت، الگوی مهربانی، دلسوزی، ایثارگری و صبوری هستند و به همین دلیل افتخار می‌کنم که بتوانم قدم کوچکی برای استیفای حقوق پرستاران بردارم.

‌پاد با بیان اینکه فقدان توانایی انجام کار تیمی گاهی باعث می‌شود اهداف حاصل نشوند، یادآور شد: کار تیمی پرستاران بسیار ارزشمند است. در تعریفی که سازمان جهانی بهداشت از پرستار دارد او را در عین داشتن شخصیت مستقل، همکار پزشکان نیز معرفی می‌کند. حقوق بسیاری از مردم در پرتوی این که شخصیت مستقل پرستار محقق شود، تأمین می‌شود.

وی افزود: اگر به این نکات توجه نشود تا سال ۲۰۳۵ رقم کمبود پرستار در دنیا به ۹ میلیون نفر می‌رسد و اگر گام‌های خود را سریع‌تر نکنیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

دستیار رئیس جمهور در زمینه پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با هشدار نسبت به اینکه تمایل به مهاجرت بین پرستاران قائل توجه است، گفت: برخی پرستاران احساس می‌کنند عدالت در پرداخت در کشورهای دیگر بهتر است و این موضوع منجر به مهاجرت آن‌ها می‌شود. اما وقتی مساله و راهکار مشخص است، باید به حل آن مساله اقدام کرد و لایحه حقوق مادی و معنوی پرستاران نیز در همین راستا کمک کننده خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به مجاهدت‌های پرستاران در ایام همه گیری کرونا بیان کرد: اولین شهدا در همه گیری کرونا از جامعه پرستاری بودند. در این همه گیری بیش از ۳۲۴ شهید پرستار داشته‌ایم و این موضوع ما را مصمم می‌کند که به احقاق حقوق پرستاران توجه بیشتری داشته باشیم.

کد خبر 6094475 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • یک دانشگاه آمریکایی دیگر به جمع معترضان پیوست (فیلم)
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه