Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت و رئیس جشنواره «عمران سلامت» گفت: یکی از کارهای خوبی که در دولت یازدهم انجام شده است مشارکت طلبی و همکاری دستگاه‌های دیگر با سیاستگذاری وزارت بهداشت بوده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعلی صدر السادات در نشست خبری که به مناسبت برگزاری جشنواره عمران سلامت برگزار شد با بیان این مطلب گفت: در دولت یازدهم فعالیت‌های خوبی در حوزه سلامت انجام شده است، طرح تحول نظام سلامت به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دولت، مورد حمایت همیشه مجلس بوده و دولت نیز تلاش‌های خوبی در این خصوص انجام داده است که نتایج و دستاوردهای آن برای مردم ملموس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت یکی از کارهای جدی که صورت گرفت و پایه اصلی آن محسوب می‌شد بحث یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بود که به نظام سلامت تخصیص داده شد و از آن در حوزه کارهای عمرانی استفاده شد و توانستیم تغییرات جدی را در زیرساخت‌های مرتبط با حوزه نظام سلامت ایجاد و با اجرای آن تسهیلات بسیار بهتری را برای مردم فراهم کنیم چراکه باید برای تسهیلات زایمانی، کلینیک‌های ویژه، اورژانس ها، مراکز غربالگری و سرطان زیرساخت هایی فراهم می‌شد.
صدرالسادات اضافه کرد: یکی از مهمترین کارهایی که ما در این دوره هدف گذاری کردیم افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی مورد نیاز کشور بوده است، حتی کشورهای همسایه ما که شرایط خیلی مشابه ما را از لحاظ تسهیلات درمانی دارند شاخص‌های تخت‌های بیمارستانی آن‌ها به ازای هر ۱۰۰۰ نفر با ایران فاصله دارد و ما برای این کار باید تلاش می‌کردیم که وضعیت تخت‌های بیمارستانی را در مناطق مختلف کشور بهبود ببخشیم.
وی با بیان اینکه در این دوره شاهد یک تحول جدی و برنامه ریزی منسجم در حوزه سلامت بودیم اضافه کرد: توسعه شبکه بهداشت کشور از سال‌های قبل در کشور طراحی و زحمات زیادی در وزارت بهداشت برای آن کشیده شده بود؛ این شبکه که از شهرهای بزرگ شروع و تا آخرین نقطه روستاهای کشور ادامه داشت باید تکمیل می‌شد و در این زمینه نیز تلاش‌های پیگیری در دولت یازدهم انجام شده است و با زحمات زیادی که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشیده شده است توانستیم احداث مراکز و خانه‌های بهداشتی زیادی را هدف گذاری کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از کارهای خوبی که در این دوره برای تکمیل و ساخت مراکز بهداشتی انجام شده است مشارکت طلبی و همکاری دستگاه‌های دیگر با سیاستگذاری وزارت بهداشت بود، خوشبخانه توانستیم با کمک دستگاه‌های دیگری که امکانات خوبی در کشور داشتند و می‌توانستند به حوزه سلامت کشور کمک کنند کارهای خوبی را رقم بزنیم، از جمله آن‌ها می‌توان از ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در قالب بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان در قالب بنیاد علوی و سازمان‌های خیریه نام برد که توانستند در این زمینه به ما کمک کنند تا به اهدافمان در حوزه سلامت در بحث زیرساخت‌ها دست یابیم.
رئیس جشنواره «عمران سلامت» گفت: در دولت یازدهم اتفاقات خوبی در حوزه سلامت کشور رقم خورده است؛ ما نیز باید برای تقدیر و تشکر از کسانی که در این حوزه تلاش‌های بیشتری داشتند بستری را فراهم می‌کردیم که این زحمات بیشتر دیده و این تلاش‌ها نشان داده شوند بنابراین با برگزاری جشنواره "عمران سلامت" علاوه بر اطلاع رسانی بیشتر از اقدامات صورت گرفته برای مردم قصد داریم که از این افراد تقدیر و تشکر کنیم.
صدرالسادات با اشاره به این که این جشنواره سه شنبه ۲۰ تیر در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود افزود: در این جشنواره از مسئولین دولتی و کسانی که در این حوزه زحمت کشیدند و ارگان‌ها و سازمان هایی که ما را در این زمینه یاری کردند و نهادهای خیریه‌ای که به میدان آمدند و در این امر بزرگ شرکت کردند تقدیر و تشکر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در برخی از استان‌ها و دانشگاه‌های ما تحول جدی در حوزه سلامت صورت گرفته است افزود: در استان مجاور ما استان البرز در این دوره حدود هزار و ۴۰۰ تخت به تخت‌های بیمارستانی اضافه شده است که تحول چشمگیری در بحث درمان این استان است؛ این جشنواره محلی برای مشاهده خدمات، تلاش‌ها و زحمات کشیده شده در حوزه سلامت است.
در ادامه این نشست صدرالسادات در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه از ۲۰ هزار تختی که قرار بود تا پایان دولت تحویل شود چه تعداد تحویل شده است گفت: در ابتدای دولت ۲۱ هزار تخت را هدف گیری کردیم، اما هم اکنون از این تعداد گذشتیم و تاکنون ۲۵ هزار و ۴۰۰ تخت ایجاد کردیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برای این تعداد تختی که به بهره برداری رسیده است نیروی انسانی هم تامین شده است؟ گفت: برای اینکه بتوانیم این تخت‌ها را به بهره برداری کامل برسانیم به نیروی انسانی کافی نیاز داریم، خوشبختانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق و سازمان اداری استخدامی فعلی برای سال گذشته مجوز جذب ۱۶ هزار نیرو را داده بودند که همان سال جذب شدند، درخواستی هم که برای امسال داشتیم مجوز جذب ۱۲ هزار نیروی جدید بود که به زودی این مجوز هم صادر خواهد شد و بخش هایی از این بیمارستان‌ها که برای اجرایی شدنشان نیاز به نیروی انسانی دارند را تکمیل می‌کند و الان تمام مراکزی که افتتاح شده در حال فعالیت هستند و ممکن است فقط بخش هایی از آن‌ها که کمبود نیروی انسانی دارند در مدار خدمات رسانی قرار نگرفته باشند که آن‌ها نیز حتما تکمیل خواهد شد.
صدرالسادات در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که که بیشترین نیاز شما به جذب نیرو بیشتر مربوط به کدام بخش است؟ گفت: بیشترین نیاز وزارت بهداشت برای جذب نیرو در حوزه پرستاری است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان 28 میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان 34 میلیون نفر است یعنی با کمبود 6 میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری 230 هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت 550 هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا 30 سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه 15 هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین 13 رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است. 

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا 90 درصد پرستاران را بانوان و 10 درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و 75 درصد پرستاران بانوان و 25 درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان 8 درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به 11 درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما 3 تا 5 درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به 3 تا 4 درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده 85 درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • قایباف:باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • پیشرفت ۵۰ درصدی طرح انتقال آب به اصفهان/ اتفاقات خوشایند حوزه تولید ثمره همدلی مردم است
  • ۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش
  • سخنگوی دولت: همانطور که در حوزه زیر ساخت، نظامی و سلامت از متوسط جهانی بیشتر رشد کرده ایم در سایر حوزه ها هم می توانیم (فیلم)
  • مشارکت در انتخابات بهترین راه تحول در کشور است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است