Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@10:24:38 GMT

درخواست وزارت بهداشت برای استخدام ۱۲ هزار نیرو

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۶۲۱۶۵

صدرالسادات در پاسخ به سوالی درباره تعداد مجوزهای اخذ شده از سوی وزارت بهداشت برای جذب نیروی انسانی گفت: در سال گذشته مجوز استخدام 16 هزار نیرو را برای ما صادر کرده‌اند و امسال هم درخواست کرده‌ایم که مجوز جذب 12 هزار نیرو را به ما بدهند که به زودی این مجوز صادر می‌شود

خبرگزاری ایسنا: معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت از ساخت 25 هزار و 400 تخت بیمارستانی در قالب طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: برای اینکه بتوانیم همه این تخت‌ها را به بهره برداری برسانیم به نیروی انسانی کافی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بر این اساس امسال درخواست اخذ مجوز استخدام 12 هزار نیرو را داده‌ایم.

دکتر سید علی صدرالسادات در نشست خبری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دولت یازدهم فعالیت‌های خوبی در حوزه سلامت انجام شده است و طرح تحول سلامت به عنوان دستاوردی جدید مورد حمایت دولت بوده و تلاش‌های زیادی برایش انجام شده است، گفت: یکی از اقدامات جدی در طرح تحول نظام سلامت که پایه اصلی آن اعتبارات یک درصد ارزش افزوده بود، در حوزه کارهای عمرانی بوده است که توانستیم تغییرات جدی را در نظام سلامت ایجاد کنیم و تسهیلات بهتری را برای مردم فراهم آوریم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در ابتدای طرح مورد هدفگیری واقع شد، افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور بود؛ چرا که حتی با شاخص‌های تخت کشورهای همسایه که شرایط مشابهی با نظام سلامت ما دارند فاصله زیادی داریم و باید برای بهبود وضعیت تخت‌های بیمارستانی در مناطق مختلف کشور تلاش می‌کردیم.

صدر السادات با بیان اینکه ما بسته‌های مختلفی را در طرح تحول نظام سلامت تعریف کردیم، گفت: در زمینه ایجاد و بهسازی کلینیک‌های ویژه، ترویج زایمان طبیعی، بهبود شرایط اورژانس‌ها، ساخت مراکز درمانی سرطان و ... شاهد تحولات جدی در این دوره بودیم. در حوزه بهداشت نیز با توجه به اینکه شبکه بهداشت از سال‌های گذشته طراحی شده بود و باید تکمیل می‌شد، در این دوره تلاش‌های پیگیرانه‌ای انجام شد و توانستیم خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشت بسیاری را تکمیل کرده و بسازیم.

معاون توسعه، مدیریت و منابع وزارت بهداشت همچنین گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم در این دوره مشارکت طلبی از سایر دستگاه‌های کشور بود؛ به طوریکه توانستیم کمک‌های دستگاه‌های مختلف کشور را مانند ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد علوی، سازمان‌های خیریه و ... را جلب کنیم و این کار به ویژه در حوزه زیرساخت‌ها انجام گرفت.

صدرالسادات از برگزاری جشنواره عمران و سلامت در 20 تیرماه امسال در سالن اجلاس سران خبر داد و گفت: در این جشنواره از همه کسانی که در اجرا و پیگیری طرح تحول نظام سلامت به ما کمک کردند تقدیر و تشکر می‌کنیم؛ چرا که با کمک آنها واقعا در برخی استان‌ها تحولات جدی رخ داده است. به عنوان مثال در استان البرز توانستیم 1400 تخت به تخت‌های بیمارستانی موجود اضافه کنیم که این کار تحولی جدی در بخش درمان این استان محسوب می‌شود؛ چرا که ما در این استان و حاشیه‌های تهران امکانات بهداشتی و درمانی بسیار کمی داشتیم.

ساخت 25 هزار و 400 تخت بیمارستانی در قالب طرح تحول سلامت

وی درباره تعداد تخت بیمارستانی ساخته شده در طرح تحول نظام سلامت گفت: هدفگیری ما در آغاز طرح تحول نظام سلامت ساخت 21 هزار تخت بیمارستانی بود که خوشبختانه در حال حاضر از این عدد عبور کردیم و به تعداد 25 هزار و 400 تخت رسیده‌ایم. حال برای اینکه بتوانیم همه این تخت‌ها را به بهره برداری برسانیم به نیروی انسانی کافی نیازمندیم.

صدرالسادات در پاسخ به سوالی درباره تعداد مجوزهای اخذ شده از سوی وزارت بهداشت برای جذب نیروی انسانی گفت: در سال گذشته مجوز استخدام 16 هزار نیرو را برای ما صادر کرده‌اند و امسال هم درخواست کرده‌ایم که مجوز جذب 12 هزار نیرو را به ما بدهند که به زودی این مجوز صادر می‌شود و می‌توانیم بخش‌هایی از این بیمارستان‌ها را که نیازمند نیرو هستند فعال کنیم. در عین حال بیشترین نیازمان هم به نیروی انسانی در بخش پرستاری است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۲۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان 28 میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان 34 میلیون نفر است یعنی با کمبود 6 میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری 230 هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت 550 هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا 30 سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه 15 هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین 13 رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است. 

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا 90 درصد پرستاران را بانوان و 10 درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و 75 درصد پرستاران بانوان و 25 درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان 8 درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به 11 درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما 3 تا 5 درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به 3 تا 4 درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده 85 درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • وزیر بهداشت عنوان کرد؛ پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان نظام سلامت در سال جاری
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است